Підлога для складу

Інші дописи
Залишилися питання?
Напишіть їх нам!
Відправляючи заявку, я погоджуюся з політикою конфіденційності і даю згоду на обробку персональних даних.

Вибір підлогового покриття для складського приміщення — завдання не з легких. На складські підлоги, в залежності від умов експлуатації, впливають різні фактори та здійснюються навантаження різного характеру, що й обумовлює необхідність застосування спеціалізованих довговічних покриттів.

Перш ніж зробити свій вибір у бік того чи іншого виду підлоги, необхідно для себе визначити наступні критерії:

  • тип і призначення складського приміщення: хімічний склад, холодильний або низькотемпературний склад, виробничий або розподільчий, склади спеціального призначення;
  • конструкцію складу: відкритий або закритий;
  • види стелажів і складської техніки;
  • необхідність підвищених гігієнічних вимог; характер і сила передбачуваних навантажень на поверхню підлоги;
  • частота і вид прибирання приміщення;
  • товщина і вид основи підлоги (або її повна відсутність при новому будівництві);
  • розподіл навантажень по всій поверхні підлоги;
  • додаткові фактори впливу: підвищена вологість, температурні перепади, вплив агресивних хімічних речовин, ультрафіолету, атмосферних опадів.

Вимоги до складської підлоги

Сучасні підлоги для складів піддаються впливу сильних механічних, абразивних, хімічних, ударних та інших навантажень. Тому до даних типів покриттів пред'являються особливі вимоги, дотримання яких гарантує довговічність промислової підлоги й легкість експлуатації.

До основних вимог до складської підлоги відносяться такі характеристики:

  • Стійкість до механічних і абразивних навантажень. На поверхню підлоги великі навантаження дають високі завантажені стелажі, важкі візки «рокли» з вантажем, підіймачі й інша складська техніка.
  • Ідеально рівна поверхня. Якщо склад призначений для вузькопрохідних штабелерів, до покриття таких підлог пред'являються суворі вимоги. Адже навіть незначні нерівності поверхні підлоги впливають на управління і стійкість навантаженого штабелера.
  • Стійкість до ударних впливів від падінь важкого вантажу або інструментів.
  • Гігієнічність підлоги. Для складів фармацевтичної або харчової галузі важливим критерієм є безшовність покриття і легкість в підтримці чистоти поверхні підлоги.
  • Підвищена хімічна стійкість. На складах, де зберігаються різні хімічні реагенти, такі як кислоти, луги, масла, фарби й інші агресивні речовини, поверхня підлоги повинна витримувати їх тривалий вплив.
  • Водонепроникність покриття.
  • Протиковзні властивості покриття. У сухому або вологому стані покриття підлоги не повинно ковзати. Це є одним з ключових чинників безпеки пересування персоналу та завантаженої техніки.
  • Антистатичні властивості. Такі унікальні властивості підлоги потрібні для складів, на яких зберігаються або фасуються фармацевтичні препарати, чутлива побутова техніка або апаратура.
  • Довговічність покриття є ключовим фактором для будь-якої промислової підлоги.
  • Стійкість до перепадів температур або до низьких температурних показників.

Види підлог для складу

Проаналізувавши ринок підлогових покриттів і підсумувавши наш багаторічний досвід у сфері облаштування промислових підлог, можна сказати, що найбільш популярними видами підлог для складу є такі настили:

  • полімерні підлоги;
  • бетонні підлоги;
  • асфальтні;
  • плиткові підлоги.

Кожен вид покриття має свої сильні та слабкі сторони. Про них ми розповімо в статті нижче. Для економії коштів, в різних зонах складського приміщення можна поєднувати такі підлоги. Але в місцях високих навантажень все ж варто влаштовувати тільки полімерні або бетонні підлоги.

Потрібно також пам'ятати, що склади діляться на кілька класів: «А», «В», «С» і «D». Вибираючи покриття для підлоги потрібно слідувати індивідуальним рекомендаціям для кожної з категорій. Для класу «А» і «В» фахівці радять використовувати бетонні та полімерні підлоги. Виходячи з особливостей складських приміщень класу «С», в таких приміщеннях допустимо укладати асфальтні покриття. До підлогових покриттів складів класу «D» ніякі особливі вимоги не пред'являються.

Полімерні підлоги для складських приміщень

Вже протягом багатьох років полімерні покриття є найкращим варіантом підлоги для складських приміщень. Це обумовлено їх унікальними технологічними властивостями, можливістю підібрати тип системи під особливості приміщення та індивідуальні побажання Замовника на будь-який смак і бюджет.

Оптимальним варіантом для складу є підлоги на основі епоксидних і поліуретанових смол. Саме ці системи мають всі необхідні властивості, які відповідають всім вимогам до підлогових покриттів даних приміщень. Епоксидні й поліуретанові підлоги довговічні, пожежостійкі, витримують важкі експлуатаційні умови, легко переносять удари й будь-які види навантажень, які властиві складських комплексів.

Бетонні підлоги для складів

Існує два види бетонної підлоги для складських приміщень: полірований бетон або топінг підлога. Дані види бетонної підлоги виготовляються завдяки спеціальним хімічним сумішам, які наносять на вже професійно оброблену рівну стяжку. Такі суміші проникають в пори бетону і надають йому такі властивості та характеристики:

  • ударостійкість і зносостійкість;
  • відсутність пилоутворення;
  • водонепроникність.

Компанія «Стоунхендж» пропонує відмінне рішення промислової підлоги для складу — високоякісні бетонні підлоги з топінгом.

Асфальтові підлоги для складу

Як ми вже зазначали раніше, асфальтні підлоги підходять для застосування в складських приміщеннях класу «D». Асфальтові покриття для підлоги за своїми характеристиками дуже нагадують бетонні. Але все ж різниця між цими двома типами покриттів існує.

Асфальтові підлоги мають високу ремонтопридатність, шорсткість поверхні у них вища, тому вони менш ковзкі. Такі підлоги еластичні й запобігають появі тріщин. Але кожне покриття має свої плюси та мінуси. Такі підлоги не витримують ударних і точкових навантажень, впливу хімічних речовин, які незабаром призводять до деформацій поверхні або повного руйнування.

Якщо вибір стоїть між асфальтовим покриттям або бетонним, то перший застосовують тоді, коли підвищені умови вологості й вогкості не дозволяють влаштувати якісну бетонну підлогу.

Плиткові підлоги для складу

Плиткові покриття є найдоступнішим за ціною варіантом облаштування підлоги на складі. Сучасний будівельний ринок пропонує використовувати модульне підлогове покриття ПВХ, або так звану плитку ПВХ, яка була розроблена спеціально для промислових приміщень. Покриття стійке до механічних пошкоджень, ударних навантажень і впливу хімічних речовин.

Переваги полімерних підлог для складу

Полімерні покриття для складу — це найбільш інноваційні та сучасні рішення для облаштування підлоги в складських приміщеннях. Фахівці нашої компанії пропонують кілька полімерних систем, які ми укладаємо в складах наших Замовників вже багато років.

До першого виду полімерних систем відносяться полімерні покриття на основі поліуретанової смоли з додаванням цементу. Хочемо виділити міцне і зносостійке поліуретан-цементне покриття Flowfresh HF. Промислове покриття, в основі якого поліуретанова смола, відрізняється підвищеним опором фінішного шару до зносу, хорошою шумоізоляцією і водонепроникністю. Такі наливні підлоги застосовуються і в холодильних складах, оскільки вони чудово справляються з впливом перепадів температур і добре експлуатуються при низьких показниках.

Другий вид — це промислові підлоги на основі епоксидних смол. Функція епоксидної смоли — захищати поверхню від пошкоджень, пов'язаних зі згубним впливом хімічних речовин, переміщенням важкого устаткування, механічних навантажень і абразивного тертя. До такого виду епоксидного покриття для складських приміщень ми відносимо дві системи: Flowcoat SF41 і Peran STB. Нижче наведені фото наших реалізованих проектів із застосуванням даних полімерних покриттів.

 

Дізнатися ціну
Ваше ім'я:*
Телефон:
E-mail: *
×
×
Повідомити, коли з'явиться
Ваше ім'я: *
E-mail: *
×
Замовте дзвінок
і ми вам зателефонуємо!
Відправляючи заявку, я погоджуюся з політикою конфіденційності і даю згоду на обробку персональних даних.

Запит відправлено. Ми обов'язково Вам зателефонуємо.

×
×