Яку промислову підлогу обрати: поліуретанову чи епоксидну

Інші дописи
Залишилися питання?
Напишіть їх нам!
Відправляючи заявку, я погоджуюся з політикою конфіденційності і даю згоду на обробку персональних даних.

Вибір підлогового покриття для промислової будівлі, в умовах сучасного будівництва, досить непросте завдання. Промислова підлога - це один з найважливіших елементів приміщення, оскільки вона приймає на себе великі навантаження від устаткування і техніки. Від якості підлоги залежать не тільки безпечні умови праці, комфорт та зручність для працівників, а й найголовніше — безперебійність виробничих і бізнес-процесів.

Найнадійнішим і найдовговічнішим рішенням для промислової підлоги є покриття на основі полімерної смоли. Популярність даної підлоги обумовлена її неперевершеними технічними характеристиками й естетично привабливим зовнішнім виглядом. Полімерна підлога являє собою підготовлену, ідеально рівну, бетонну основу, яка покривається спеціальним складом на основі полімеру методом наливу або нанесенням декількох шарів системи.

Види наливних підлог

Наливні промислові підлоги розрізняються між собою за типом полімерної смоли, яка служить основою для створення такого виду підлогового покриття. Сучасна компанія «Стоунхендж» пропонує наступні полімерні підлоги за матеріалом:

  • поліуретанові підлоги на основі поліуретанової смоли;
  • епоксидні підлоги на основі епоксидної смоли;
  • поліуретан — цементну підлогу на основі поліуретанової смоли з додаванням цементу;
  • метилметакрилатні підлоги на основі метилметакрилатної смоли (так званої смоли ММА).

Кожен вид покриття ділиться на ще кілька систем, що відрізняються експлуатаційними характеристиками й властивостями, областями застосування, які залежать від переважаючого виду полімеру в складі.

Деякі Замовники не бачать різницю між поліуретановими та епоксидними підлогами, оскільки подібних характеристик у них більше, ніж відмінностей. Тому, ми відповімо на найбільш поширені питання, постараємося допомогти Вам розібратися в даних видах покриттів і коректно пояснити, в чому ж різниця?

Особливості поліуретанової підлоги: переваги та недоліки

Як ми вже писали вище, поліуретанові підлоги виготовляються на основі поліуретанової смоли, яка наділяє їх унікальними властивостями й характеристиками. Даний вид смоли, після застигання, робить покриття гнучким і еластичним, що надає полімерній підлозі високу стійкість до пошкоджень, падінь важких предметів, точковим, механічним і вібраційних навантажень.

Поліуретанові покриття для підлоги більш стійкі до ударних навантажень і менш чутливі до перепадів температур, в порівнянні з епоксидними.

Але кожне підлогове покриття має свої слабкі сторони. Поліуретанові системи чутливі до підвищеної вологості, швидше дряпаються і трохи швидше втрачають глянсовий зовнішній вигляд.

Особливості епоксидних підлог: переваги та недоліки

Беззаперечною перевагою епоксидних систем є велика зносостійкість до стирання і подряпин, що як результат, дозволяє довше зберегти привабливий вигляд глянцевого покриття навіть при інтенсивній експлуатації. Дані підлоги виготовляються на основі епоксидних смол, особливості яких дозволяють додавати в систему додаткові продукти, щоб домогтися унікальних властивостей, наприклад антистатичність покриття. Крім того, вони водонепроникні й мають високу міцність.

У порівнянні з поліуретаном, епоксид не витримує постійного впливу на поверхню агресивних хімічних речовин і не підходить для приміщень з високими вібраційними навантаженнями.

Спільні характеристики епоксидної та підлоги із поліуретану

Поліуретанові й епоксидні підлоги мають цілу низку загальних характеристик і переваг, які підтверджують їх популярність і доцільність використання на промислових об'єктах:

  • безшовність і монолітність покриття;
  • безпильність і гігієнічність статі;
  • стійкість до хімічних і механічних впливів;
  • матеріали абсолютно екологічні та нешкідливі при укладанні й експлуатації;
  • легкість в прибиранні та підтриманні чистоти поверхні підлоги;
  • довговічність;
  • підлоги з роками активної експлуатації не втрачають привабливий зовнішній вигляд.

Що варто врахувати при виборі типу наливної підлоги

Перш ніж робити вибір в сторону того чи іншого типу наливної підлоги, слід визначити особливості та специфікації приміщення, а також умови експлуатації підлоги. Для адекватної й грамотної консультації нашого фахівця, Вам слід проговорити наступні нюанси та вимоги:

  • передбачуваний хімічний вплив на покриття підлоги;
  • ступінь пішохідних і автомобільних навантажень;
  • рівень вологості приміщення і наявність мокрих процесів виробництва;
  • стійкість до вібрацій, ударів і стирання;
  • наявність і стан основи під майбутню полімерну підлогу;
  • необхідність декорування підлоги.

 

Дізнатися ціну
Ваше ім'я:*
Телефон:
E-mail: *
×
×
Повідомити, коли з'явиться
Ваше ім'я: *
E-mail: *
×
Замовте дзвінок
і ми вам зателефонуємо!
Відправляючи заявку, я погоджуюся з політикою конфіденційності і даю згоду на обробку персональних даних.

Запит відправлено. Ми обов'язково Вам зателефонуємо.

×
×