Рекомендації до влаштування полімерних покриттів підлоги

Інші дописи
Залишилися питання?
Напишіть їх нам!
Відправляючи заявку, я погоджуюся з політикою конфіденційності і даю згоду на обробку персональних даних.

1.Полімерні покриття необхідно наносити лише після завершення всіх будівельних робіт

Ця вимога викликана тим, що безпосередньо після укладання підлога дуже схильна до пошкоджень і забруднення під час проведення інших будівельних робіт. Потрібно захистити поверхню підлоги. Якщо не завершено роботи на стінах або є необроблені отвори в стінах, неможливо якісно провести роботи з укладання підлоги (плінтуса та кути). У таких випадках необхідним буде додатковий шов, який робить зовнішній вигляд підлоги менш привабливим та подовжує термін укладання.

2.Приміщення укладання підлоги повинні бути обмежені для загального доступу

Під час всього процесу укладання та затвердіння підлоги внутрішня зона, а також прилегла територія мають бути відокремлені та захищені. Це обов'язково відповідно до запобіжних заходів, пов'язаних з охороною праці, технологічними обмеженнями, підтриманням чистоти. Укладач, який виконує роботи на об'єкті, є відповідальним за обмеження, захист та визначення внутрішньої зони. Винятково навчений персонал укладальника, відповідальний за укладання підлоги, має право перебувати у внутрішній зоні. Крім того, лише працівники укладальника та Замовника, відповідальні за контроль та інспекцію, мають право доступу до внутрішньої зони у присутності керівництва Замовника та укладальника. Доступ до внутрішньої зони закритий для всіх інших.

3.Територія повинна провітрюватися з використанням природної або механічної вентиляції

Вентиляція запобігає попаданню пилу та інших забруднюючих спонукувачів із зовнішньої у внутрішню зону та їх поширення. Якщо компоненти містять органічні розчинники, вентиляція знижує ризик для здоров'я інших працівників зовнішнього середовища. Ця вимога також допомагає забезпечити коректність процесу затвердіння.

4.Мінімальна температура всередині приміщення повинна становити 15°C, а мінімальна температура основи +10°C (крім випадків застосування спеціальних смол)

Температура повітря, основи та матеріалів, що наносяться, безпосередньо впливає на коректність процесу укладання, зв'язування та затвердіння полімерних смол. Оптимальна температура для укладання від +15 до +25°C. Якщо проводити укладання при нижчих температурах, підвищується в'язкість матеріалів, і як наслідок – недостатнє проникнення в основу і неправильне зчеплення зі стяжкою. Це погіршує термін використання матеріалу. Низька температура збільшує термін затвердіння полімерних смол, збільшує термін загального влаштування підлоги та час досягнення покриттям необхідних технічних параметрів.

Занадто високі температури нещадно прискорюють процес затвердіння смол. Це також впливає на проникнення смоли в основу та скорочує критично-необхідний час для перебігу процесу. Інтенсивний обігрів основи підвищує вологість на поверхні стяжки, інтенсивне охолодження сприяє появі конденсату. Нехтування вимогою щодо дотримання температурного режиму призводить до дефектів укладання покриття.

5.Відносна вологість повітря має перевищувати 70%

Висока вологість повітря має негативний вплив на полімерні смоли. Вона збільшує відносну вологість основи і таким чином знижує зчеплення з бетоном. Це також може спричинити конденсацію вологи на поверхні свіжоукладеної підлоги. Таким чином, порушується процес затвердіння та відбувається процес «карбонізації» - хімічна реакція між затверджувачем, водою та вуглекислим газом у повітрі. Ефектом цього процесу є плями кольору на підлозі, низьке зчеплення між шарами, погіршення остаточних технічних параметрів підлоги. При особливій вологості повітря мінімально допустима температура основи повинна перевищувати «рівень роси» на 3°C.

Додаткові зобов'язання Замовника

  • Заборона використання відкритого вогню, куріння та зварювальних робіт у закритих зонах та прилеглих територіях протягом усього терміну проведення робіт;
  • Забезпечення можливості закрити (двері та вікна) кімнати, в яких буде укладання покриття;
  • Захист робочої зони від пилу та інших забруднюючих спонукувачів із зовнішнього середовища, їх поширення протягом всього періоду укладання та затвердіння;
  • Забезпечення безперебійного гарного освітлення приміщення протягом усього періоду укладання;
  • Захист робочої зони від протікання протягом усього терміну укладання підлоги;
  • Захист зон зберігання матеріалів.

ДОТРИМАННЯ ВИМОГ ЗАБЕЗПЕЧУЄ ГАРНИЙ РЕЗУЛЬТАТ, У ЧОМУ ЗАЦІКАВЛЕНІ ОБИДВІ СТОРОНИ!

Дізнатися ціну
Ваше ім'я:*
Телефон:
E-mail: *
×
×
Повідомити, коли з'явиться
Ваше ім'я: *
E-mail: *
×
Замовте дзвінок
і ми вам зателефонуємо!
Відправляючи заявку, я погоджуюся з політикою конфіденційності і даю згоду на обробку персональних даних.

Запит відправлено. Ми обов'язково Вам зателефонуємо.

×
×