Підлога для медичних установ

Інші дописи
Залишилися питання?
Напишіть їх нам!
Відправляючи заявку, я погоджуюся з політикою конфіденційності і даю згоду на обробку персональних даних.

Медичні установи - це те місце, в якому відвідувачі хочуть себе почувати в безпеці й бути впевненими, що їх здоров'ю нічого не загрожує. Вибір підлогового покриття є одним з ключових чинників для створення безпечного середовища всередині приміщення.

У зв'язку зі специфікою даного приміщення і щоденним інтенсивним трафіком пацієнтів, до якості і властивостей покриття підлоги пред'являються дуже сурові вимоги. Потрібно враховувати, що більшість лікувальних установ, такі як лікарні, шпиталі, поліклініки та амбулаторії, мають певне зонування. На підлогу в кожній зоні впливають різні чинники, здійснюється навантаження різного характеру, що обумовлює необхідність застосування спеціалізованих покриттів.

Існують певні правила і вимоги до облаштування підлог в мед. установах, які вказані в СанПіН 2.1.3.1375-03:

  1. «Поверхня стін, підлог і стель приміщень повинна бути гладкою, легкодоступною для вологого прибирання і стійкою при використанні миючих і дезінфікуючих засобів, дозволених до застосування в установленому порядку».
  2. «У вестибюлях підлоги повинні бути стійкі до механічного впливу».
  3. «У приміщеннях з вологим режимом роботи і які піддаються вологій дезінфекції для покриття підлоги слід застосовувати водонепроникні матеріали. Підлога в операційних, наркозних і інших аналогічних приміщеннях повинна бути антистатичною».

Ми хочемо більш детально розповісти про вимоги, які пред'являються до покриття підлог даного типу приміщень і виділити унікальний тип покриття, який буде відповідати всім правилам і нормам.

Основні вимоги до підлог медичних установ

Безперечно, що основною вимогою до підлогового покриття таких установ є стерильність і гігієнічність підлоги. Це можливо досягти за допомогою застосування безшовного і монолітного покриття, оскільки в підлозі немає швів і стиків, в яких можуть накопичуватися бактерії й забруднення.

Покриття підлоги повинне бути ідеально рівним і нековзним, стійким до механічних і вібраційних впливів. Крім того, медичні установи є громадським місцем, яке відвідує величезна кількість пацієнтів щодня. І скажімо так, всі вони відчувають не найприємніші відчуття. Вид приміщення, в тому числі й підлоги, повинен викликати у людей спокійні та доброзичливі емоції, тому покриття повинне бути естетично привабливим і бажано не в похмурих темних тонах.

Типи полімерних підлог для медичних установ

Наша компанія «Стоунхендж» пропонує наступні типи підлог для медичних установ:

Як вже йшлося в тексті раніше, кожне приміщення всередині даного типу закладу вимагає індивідуального рішення щодо покриття підлоги. Це безпосередньо пов'язано з особливостями й видами мед. послуг, які надаються в даному приміщенні.

У даній статті ми розділимо будівлю на наступні приміщення:

  1. Коридор, хол, палати.
  2. Операційні.
  3. Лабораторії.

Підлога для першої категорії приміщень повинна бути зносостійкою й ударостійкою, оскільки саме ці зони приймають на себе великі пішохідні навантаження від пересування пацієнтів, персоналу, каталок, візків тощо. Крім того, покриття повинне бути стійким до розливів хімічних і органічних речовин. Для коридорів, холу і палат наші фахівці радять застосовувати поліуретанове покриття для підлоги Flowshield LXP і епоксидне покриття Peran STB.

Головна вимога до підлоги в операційній - антистатичність і зносостійкість до частих прибирань покриття підлоги, які можуть включати обробку хімічними й абразивними речовинами. Для облаштування підлоги в операційній ми радимо епоксидне антистатичне покриття Peran ESD SL.

Підлогове покриття в лабораторії повинне відповідати таким вимогам: гігієнічність, стійкість до хімічних реагентів, водонепроникність, легкість в догляді, безпильність. Ідеальними варіантами підлогового покриття для лабораторії є поліуретанове покриття Flowshield LXP і поліуретан - цементне покриття Flowfresh MF, які характеризуються високою хімічною і механічною стійкістю.

Особливість поліуретан - цементної системи Flowfresh MF - антибактеріальна добавка Polygiene®, яка забезпечує найвищий рівень гігієнічності та антибактеріальні статі.

Переваги використання полімерних підлог

Головними перевагами використання полімерних підлог перед більш «традиційними» покриттям для підлоги є їх безшовність і довговічність. Середній термін експлуатації таких підлог 15-20 років.

До плюсів застосування полімерних підлог в медичних установах можна віднести їх високу хімічну і механічну стійкість, а також повну водонепроникність.

Жодне інше покриття не забезпечить такий рівень гігієнічності та санітарії, як монолітна полімерна підлога. Плитка, лінолеум та інші «застарілі» варіанти не придатні до ремонту і не відповідають пред'явленим умовам до підлогового покриття в мед. закладах.

Облаштування підлоги в установі охорони здоров'я можливо замовити у компанії «Стоунхендж». Ми виконуємо проекти будь-якої складності від 100 кв. м.

Дізнатися ціну
Ваше ім'я:*
Телефон:
E-mail: *
×
×
Повідомити, коли з'явиться
Ваше ім'я: *
E-mail: *
×
Замовте дзвінок
і ми вам зателефонуємо!
Відправляючи заявку, я погоджуюся з політикою конфіденційності і даю згоду на обробку персональних даних.

Запит відправлено. Ми обов'язково Вам зателефонуємо.

×
×