Вимоги щодо експлуатації полімерних покриттів підлог

Інші дописи
Залишилися питання?
Напишіть їх нам!
Відправляючи заявку, я погоджуюся з політикою конфіденційності і даю згоду на обробку персональних даних.

I. Навантаження

Після влаштування полімерних покриттів підлог необхідно дотримуватися режиму полімеризації підлогового покриття. Пішохідні та механічні (зокрема транспортні) навантаження, а також хімічні навантаження та впливи на підлогу можливі лише відповідно до Технологічної карти покриття та залежно від навколишньої температури.

II. Зовнішні дії

Потрібно стежити за тим, щоб полімерне покриття в жодному разі не зазнавало впливу відкритого полум'я. Не можна проводити будь-які зварювальні роботи прямо на поверхні покриття. Його необхідно обов'язково накрити хоча б тим самим картоном.

Не можна допускати довготривалого на полімерні покриття підлог гарячого водяного чи повітряного потоку. Поліуретан-цементні покриття підлог здатні витримати постійне нагрівання лише до 900ºС, а епоксидні та поліуретанові менше – до 600ºС. Короткострокове нагрівання для підлоги поліуретан-цементного складу можливе лише до 1200ºС, і то при товщині покриття не менше 9-12 мм., а підлоги на основі епоксидної смоли – до 800ºС градусів. Постійна дія більш високих температур призведе до руйнування покриття.

Категорично забороняється порушення цілісності полімерного покриття підлоги, будь-яким способом. В такому випадку можливе попадання вологи в бетонну основу з подальшим її руйнуванням, а також висока ймовірність появи тріщин, в результаті порушення монолітності поверхні полімерного покриття, що призводить до руйнування підлоги в цілому. У разі необхідності проведення робіт, що допускають порушення цілісності полімерних покриттів, після закінчення цих робіт потрібно відновити монолітність поверхні підлоги спеціальними ремонтними складами, герметиком або цим же полімерним складом, який був використаний для влаштування фінішних покриттів підлог (залежно від характеру пошкодження).

III. Очищення та догляд

Прибирання полімерних підлог, незалежно від їх виду, не варто проводити з використанням будь-яких ріжучих або колючих, а також абразивних засобів або інструментів. А якщо ні, то на покритті з'являться численні подряпини, і воно втратить свою привабливість й порушить фактурність покриття.

Крім цього, прибирання підлог потрібно проводити з використанням тільки м'яких миючих засобів (pH нейтральних).

Хоча полімерні підлоги досить стійкі до агресивних речовин, все ж таки не можна допускати попадання на них всіляких кислот, лугів високих концентрацій, що перевищують допустимі, які вказані в Таблиці хімічної стійкості полімерних покриттів, розробленої в ході випробувань виробником матеріалів.

Будь-які полімерні підлоги рекомендується очищувати з використанням спеціальних миючих засобів, які рекомендують самі виробники цих покриттів. До речі, нерідко вони самі їх випускають для своїх же лінійок матеріалів на полімерній основі.

Якщо на наливні підлоги з будь-якої причини потраплять хімічні лакофарбові матеріали, його очищення потрібно проводити тільки із застосуванням органічних розчинників. Наприклад, ацетоном чи розчинником. Але перед очищенням слід обов'язково проконсультуватися з фахівцями, які займалися влаштуванням підлоги.

Щоб підлога якомога довше зберігала свій естетичний, привабливий вигляд, рекомендується періодично (один раз на півроку) наносити на нього спеціальну захисну мастику або поліроль. Особливо дана процедура необхідна для приміщень з інтенсивним впливом на підлогу. Захисні засоби допоможуть локалізувати всілякі забруднення та подряпини, залишаючи їх лише у своєму шарі, тим самим убезпечать саме покриття від їхнього впливу. Видалити стару мастику можна спеціальними розчинами - стриперами, після чого наноситься нова поліроль, і полімерні підлоги знову виглядають як новенькі!

Дізнатися ціну
Ваше ім'я:*
Телефон:
E-mail: *
×
×
Повідомити, коли з'явиться
Ваше ім'я: *
E-mail: *
×
Замовте дзвінок
і ми вам зателефонуємо!
Відправляючи заявку, я погоджуюся з політикою конфіденційності і даю згоду на обробку персональних даних.

Запит відправлено. Ми обов'язково Вам зателефонуємо.

×
×